Menu Luk

Smerter i ryggen? – Smerter i lænden?

Mange går rundt med store eller små gener i ryg og lænd.

Og der er så alt for mange der ikke får gjort noget ved det, eller modtager den rette hjælp. De fleste af os, prøver sig frem med varmepuder lidt strækøvelser måske en tur i sauna – undgår alt der kan fremprovokere smerten, eller lægger os på sofaen. Det sidste er forståeligt, men en meget meget dårlig ide.

Eftersom den bedste behandling i de allerfleste tilfælde, er bevægelse og dermed en øget blodcirkulation. Ryggen udgør en stor del af vores krop og deles op i ryg og lænderyg. Derfor har den en så stor påvirkning af vores hverdag og velbefindende. ftersom ryggen er et centrum for kroppen, vil den påvirke andre dele af kroppen og omvendt, og selv bliver den påvirket af den resterende krop.

Ondt i din lænd?

 • En helt almindelig lidelse, men ualmindeligt irriterende plagsom for dem der har den
 • Din lænd protesterer med sin gnavende og værkende pine, lige når du sidder og arbejder.             
 •  Når du har det travlt og lige er kommet så godt i gang med det hele
 • Når du går i byen og handler og hygger
 •  Gør stort væsen af sig, når du endelig skal sove.
De fleste af os, oplever forbigående ubehag i lænden.

Anderledes slemt er det for dem, der lider af konstante gener i lænd og området, deromkring.

Til dig, der oplever smerter og gener i en så stor grad, at du føler dig hæmmet og magtesløs.Kan det være en stor hjælp i at finde den reelt årsagen og få redskaber til selvhjælp.

Hvad kan forårsage gener i lænden:

 • Forstrækning eller fibersprængning
 • Overbelastning af led og sener
 • Overspændte muskler med myoser (muskelknuder). Underspændte muskler
 • Nerver i klemme i muskler. Nerver i klemme i led og rygsøjle
 • Slitage i led pg gigt
 • Utrænede mavemuskler. Tarm og underlivsproblemer m.m.

For dem med lettere symptomer

Mange af dem, der har opsøgt mig, med symptomer fra nedre del af deres ryg – har fået fysiurgisk massage. Udover den manuelle behandling har vi sammen testet hvilke øvelser der passer bedst lige nu og her.Jeg gir i tillæg råd og tips om forbyggende øvelser. Senere i forløbet plejer jeg at give et par råd og tips til forebyggende øvelser.

Det er udover dette, en stor gevinst for klienterne, at bestille en time over zoom en gang om måneden eller hver anden måned, efter det første forløb. Hvilket mange gør.

For dem med længerevarende og plagsomme symptomer

Smertelindring – tackling af smerter og symptomer med psykomotorisk terapi

Jeg ser også en gruppe, hvor smerterne er blevet en del af hverdagen og livet. Sygdomme i led og muskler eller skader, der har sat sig, på krop og sjæl. De har tit et behov for at få sat ord på sine gener og tanker. For det kan være problematisk, svært og uudholdeligt, når ens krop aldrig vil hvile og altid svarer negativt på det du fortager dig.

Det kan virke befriende og beroligende, med en motiverende samtale. Det er også her, hvor jeg vejleder i hvordan du bruger din krop bedst i forhold til dine gener. Jeg tester og undersøger, spændinger, styrker og evt. svækkelser i din fysik. Du øger din kropsbevidsthed og bliver bedre til, at mærke dig selv og dine grænser.

Så har du mere end blot en fysisk skade, eller overbelastning, vil jeg anbefale dig psykomotorisk behandling. Det giver for de fleste færre tilbagefald, færre sygedage. Mere socialt samvær og livsglæde.

Clinicq For Kvinder v/ Mona Teisen – www.psykomotorik.nu

21221277 e-mail mona@teisen.dk

Download denne guide og du får:

 • Viden om hvordan du kan slippe for, eller reducere smerter.
 • Viden om hvordan du kan afspænde.
 • Hvordan gør du det helt konkret.

Hent guiden ved at udfylde formuleret på www.psykomotorik.nu

Du bliver samtidigt tilmeldt mit nyhedsbrev, hvor du får, tips, råd, guides, artikler, tilbud og meget andet.