Menu Luk

Afspænding for øjenmusklerne

Til dig der har trætte øjne og spændinger rundt om øjne og hoved.

Anstrengte øjne og spændinger i pande øjenomgivelserne, kan være årsag til hovedpine og generel følelse af træthed.

1. Hiv i øjenbrynene – Tag fat om øjenbrynet med tommel og pegefinger som et pincetgreb. Lav små cirkelbevægelser fra kanten og ind i mod neseryggen. Video: https://youtu.be/ZDWuk4WH_QA

2. Spænd af i panden – Set tre fingre mellem dine øjenbryn, træk fingrene op mod hovedbunden i mens du tager en dyb indånding og puster ud langsomt. Behold tre fingre mellem øjenbrynene, mens du med  den anden hånds tre midterste fingre glider opad mod hårfæstet. Tag en dyb indånding og pust langsomt ud, mens du trykker med de tre fingre mellem brynene og trækker de tre andre fingre opad. Video: https://youtu.be/twNiOKdvYlo

3. Masser hullerne ved øjet –Find den lille fordybning der er på hver side af kraniet mellem øje og øret. Placer begge pegefingre i hullet og tryk ind mens du laver små cirkelbevægelser med fingrene. Video: https://youtu.be/AzcoFURYMuQ

4. Masser med  hånden –Læg dig til rette med en pude under hovedet og knæhaserne. Læg håndroden blidt mod hvert øje (du må ikke presse) Knib musklerne omkring øjet samen og slip, gentag , spænd op spænd af ca. 10 gange Spænd op og hold spændingen nogle sekunder, slip spændingen og afspænd øjet ved at lægge hele håndfladen blidt over øjnene.

Video: https://youtu.be/sN2NUicCRdc

5. Øjenvisualisering – Lig godt på ryggen med en pude under hovedet og knæhaserne. Du skal nu forholdsvis knibe og spærre begge øjne op 5 – 6 gange. Åbne øjet og mærk øjenæblet ligger tungt og godt inde i øjenhulen.

God fornøjelse Hilsen Mona Teisen

følg mig på www.facebook.com/psykomotorik.nu/

Download denne guide og du får:

  • Viden om hvordan du kan slippe for, eller reducere smerter.
  • Viden om hvordan du kan afspænde.
  • Hvordan gør du det helt konkret.

Hent guiden ved at udfylde formuleret på www.psykomotorik.nu

Du bliver samtidigt tilmeldt mit nyhedsbrev, hvor du får, tips, råd, guides, artikler, tilbud og meget andet.